Μια μοναδική παλέτα γεύσεων και αρωμάτων από φάρμες της Αφρικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Κεντρικής & Νότιας Αμερικής

Έλεγχος σε κάθε βήμα

Αφότου εισάγουμε τον καφέ στην Ελλάδα, διατηρούμε τον πλήρη έλεγχο της απόδοσής του με συνεχή παρακολούθησή του στο μικροκλίμα των αποθηκών μας και με ενδελεχή τεστ από το καβούρδισμα μέχρι το τελικό προϊόν.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Οι μακροχρόνιες σχέσεις μας με τους παραγωγούς, μάς δίνουν το προνόμιο να προμηθευόμαστε φρέσκο καφέ βιώσιμης ανάπτυξης, απευθείας (και -συχνά- κατ’ αποκλειστικότητα) από συγκεκριμένες φάρμες.
Οι single estate & single origins καφέδες Kawa Coffees, δίνουν μοναδικό χαρακτήρα και ταυτότητα και αποτελούν την καλύτερη επιλογή για όσους αναζητούν τη διαφορετικότητα του custom made.

KAWA Coffees Single Origin

• Speciality blends
• Single origins
• Private selection coffees
• Αυστηρή επιλογή των καλύτερων 
καφέδων με πολλαπλές γευστικές δοκιμές
• Εξατομικευμένες λύσεις για όλες τις ανάγκες

Kawa Coffees Limited Edition

Η αναζήτηση ποιοτικών καφέδων δεν σταματά ποτέ για την Kawacom.
Ταξιδεύουμε και δοκιμάζουμε συνεχώς απ’ όλες τις χώρες καλλιέργειας καφέ μοναδικές ποικιλίες.

Μοναδικές ποικιλίες

Αυτό ακριβώς είναι η σειρά Limited Edition.
Η συγκεκριμένη προσέγγιση εκφράζει την κουλτούρα και το όραμα που έχουμε ως εταιρία ώστε να βρίσκουμε εκλεκτούς καφέδες, υψηλής ποιότητας.Οι Limited Editionκαφέδες της Kawa Coffees είναι αποτέλεσμα αυστηρών κανόνων συγκομιδής, νέων μοντέλων επεξεργασίας και ξήρανσης του καφέ, δημιουργώντας ιδιαίτερα προφίλ και γεύσεις.

Κλίμα

Καλλιεργούνται σε μια έκταση 9.000 στρεμμάτων στην προστατευόμενη περιοχή στα όρη Mantiquieira της φάρμας Ipanema, σε ένα αιωνόβιο αγρόκτημα με 32 λόφους και υψόμετρο από 1.000 έως 1.310 μέτρα με γόνιμα αργιλώδη εδάφη.
Το κλίμα στην οροσειρά Mantiquieira είναι ήπιο υποτροπικό με σταθερή συχνότητα βροχοπτώσεων που ανέρχεται σε 1.550 χιλιοστά το έτος και γόνιμο, αργιλώδες έδαφος. Οι συνθήκες αυτές σε συνδυασμό με τις διαφορετικές όψεις του ήλιου, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την παραγωγή εξαιρετικών ποικιλιών Yellow Bourbon, Yellow Catuai και Red Acaia.

Οι μελέτες που διεξήγαγε η Ipanema και διήρκησαν περισσότερο από μια δεκαετία, απέδειξαν ότι τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοποριακής προσέγγισης κατάφεραν να αποδώσουν τα μοναδικά και με μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου αυτού εδάφους.

An innovative approach in the search for producing the best high score coffees.

Premier Cru Project

Επιπλέον, ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για το Premier Cru project είναι τελευταίας τεχνολογίας και αναπτύχθηκε ειδικά γι’ αυτό από μηχανικούς της Ipanemaκαι του Κολομβιανού κατασκευαστή JM Estrada, που συνεργάστηκαν για περισσότερο από τρία χρόνια. Για να μειωθεί η χρήση φυσικών πόρων επιλέχθηκαν τρία στάδια καθαρισμού, ένα σύστημα ταξινόμησης χρωμάτων, πιο αποτελεσματικό για τον διαχωρισμό διαφορετικών τύπων κερασιών καφέ και την ωρίμανσή τους και φυσικά, εξοπλισμός από ανοξείδωτο χάλυβα.

Για τις απαιτήσεις αυτού του project, η Ipanema δημιούργησε το Κέντρο Παρακολούθησης Περιβάλλοντος (Environment Monitoring Center). Είναι ένα κέντρο διαχείρισης, ανάλυσης και παρακολούθησης παραγόντων που σχετίζονται με το νερό, το έδαφος, τη βλάστηση, το κλίμα και τα υπολείμματα. Απώτερος σκοπός είναι να επιτευχθεί η ισορροπία μεταξύ των συστημάτων γεωργικής παραγωγής και της διατήρησης των φυσικών πόρων. Γι΄ αυτό και η Ipanema έχει δημιουργήσει και αναπτύσσει συνεχώς οκτώ επιπλέον project - κέντρα που επικεντρώνονται σε δύο βασικές γραμμές δράσεις: την έρευνα για τα συστήματα παραγωγής και το πρόγραμμα εργοστασίων νερού.

Γευστικά προφίλ

Κεντρική Αμερική

Νότια Αμερική

Αφρική

Χάρη στις μακροχρόνιες συνεργασίες μας, προμηθευόμαστε απευθείας και σε αρκετές περιπτώσεις κατ’ αποκλειστικότητα, πράσινο καφέ από διαλεχτές φάρμες της Αφρικής όπως η Αιθιοπία, η Κένυα, η Ουγκάντα και το Κονγκό και φτάνουμε μέχρι τις πιο μακρινές της Λατινικής Αμερικής στη Βραζιλία, τη Κολομβία, το Περού, τη Κόστα Ρίκα, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Γουατεμάλα.